¿Pero que es el suero de leche? es el líquido que suelta la leche una vez la cortas para hacer queso... es una de las principales proteínas de la leche y tiene muchos nutrientes para nuestro organismo, como las vitaminas del tipo B, C, E y D. Minerales como el fósforo, el sodio, el calcio, potasio, magnesio y manganeso.
Cando preparas requeixo ou queixo fresco sempre sae un montón de soro de leite que moita xente tira e que e ideal para facer moitas recetas nas que podes sustituir a leite polo soro, compo por exemplo as filloas. Aquí gustannos para cear, con chocolate, mermelada de fresa ou salgadoas con queixo de untar, queixo fresco e especias, xamón e tomate...
¿Pero que é o soro de leite?
é o líquido que solta a leite unha vez que a cortas para facer queixo... é unha das principales proteínas da leite e ten moitos nutrientes para o noso organismo, como as vitaminas tipo B,C,E y D. Minerais como o fósforo, o sodio, o calcio, potasio, magnesio e manganeso.
Esta receta es muy fácil, solo necesitas tener una buena sartén que no se pegue en su defecto le podéis poner un poco de mantequilla o manteca para evitarlo.
Necesitas:
1 huevo
200 gramos de harina
400 ml de suero de leche ( se puede sustituir por leche)
Esta receita e moi fácil, so necesitas ter unha boa sartén que non se pegue no seu defecto podedeslle por un pouco de manteiga ou manteca para evitalo.
Precisas:
1 ovo
200 gramos de fariña
400 ml de soro de leite ( podelo sustituir por leite)
La preparación es muy simple, echamos todo en la batidora y mezclamos ( también lo puedes hacer a mano, intenta que no te queden grumos)
calentar bien la sartén echar un poco de la mezcla intentando que sea una capa fina, cocinar por ambos lados y listo. Dejar enfriar un poco y rellenar al gusto.
A preparación e moi simple, botamos todo na batidora e mezclamos ( tamén o podes facer a man, intenta que non che queden grumos)
quenta ben a sartén bota un pouco da mezcla procurando que sexa unha capa fina, cociñar por ambos lados e listo, Deixar enfriar un pouco e rechear o gusto.
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