Así que como volvía a tener leche fresca casera recién ordeñada que mejor que probar.
Para esta receta utilicé:
1 litro y medio de leche fresca ( vale la que esta en la nevera del super)
6 yogures naturales
sal al gusto
La preparación es fácil, ponemos en una tartera la leche con los yogures y calentamos sin que llegue a hervir, yo tengo un termómetro que me salió muy barato en aliexpress y lo puse a 90 grados, pero si no tenéis pues a ojo cuando veas que la leche empieza a moverse sola apaga el fuego. Verás que si lo mueves con la cuchara ya se ve como se ha separado el suero, solo queda colarlo y listo.
No tires el suero siempre vale para hacer otras preparaciones como por ejemplo unas crepes, en este link te dejo como hacerlas.
Fai un tempo que publiquei a receita do requeixo que eu fago sempre na casa, publiqueino en varios grupos do facebool e no grupo Galicia Salgada e Dóce, unha das administradoras do grupo Meiga Galega Tui recomendoume que en vez de cortar o leite con limón probara a facelo con iogur natural.
Así que como volvia a ter leite fresco caseiro acabado de muxir que mellor que probar.
Para esta receta utilicei:
1 litro e medio de leite fresca ( vale a que esta na neveira do super)
6 iogures naturales
sal o gusto
A preparación e fácil, poñemos en unha tarteira a leite con os yogures e quentamos sen que chegue a ferver, eu teño un termómetro que me saiu moi baratiño en aliexpress e puxeno a 90 grados, pero si non o tendes pois a ollo cando vexas que a leite empeza a moverse soa apaga o lume. Veras que se o moves coa cuchara xa se ve como se va separando o soro, só queda colarlo e listo.
Non tires o suero sempre vale para facer outras preparacións como por exemplo unhas filloas, neste link che deixo como facelas.
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